Dag 31: Portland, OR

dinsdag 25 april 2017

We slapen wat langer uit, we hoeven toch niet te rijden vandaag en het weer is nog niet veranderd. We gaan pas om 12:00 uur weer naar Portland, eerst met de bus naar het centrum dan met de Max naar het OMSI museum, een science museum aan het South Waterfront. Het is hier behoorlijk druk en het valt gelijk al op dat er veel kinderen rondlopen. We kopen een kaartje met enkel toegang tot het museum, de tour door de onderzeeër en het planetarium laten we zitten. Het museum is erg leuk en heel interactief voor kinderen maar blijkt eigenlijk niets voor ons te zijn. Het is wetenschap en techniek uitgelegd op het niveau van de lagere school. We lopen er een uurtje rond maar houden het dan voor gezien en gaan met de Max terug naar het centrum. 
Voodoo Doughnouts
We rijden gelijk door naar het Pearl district en lopen naar de Voodoo Doughnouts, we hebben wel zin in koffie met een donut. Voodoo Doughnut, met als ondertitel “the magic is in the hole”, is een van de meest ongewone en heerlijke culinaire bestemmingen in de stad. De donuts zijn voorzien van de meest creatieve ingrediënten zoals bacon, Captain Crunch (ontbijtcereal) en Oreo’s (chocolade-crème koekjes), en ze zijn niet alleen leuk om te zien maar ook heerlijk om op te eten. Plaatselijke bewoners en bezoekers staan 24 uur per dag in de rij om wellicht de meest innovatieve donuts in de wereld te kunnen kopen.
Wij kopen twee donuts maar er is geen mogelijkheid om ze binnen op te eten, er is alleen een buitenterras waar we kunnen zitten, niet erg aantrekkelijk in de regen. Dan maar weer naar een Starbucks, die vind je hier op bijna elke straathoek, kunnen we daar koffie drinken met onze eigen Voodoo Doll en Portland Creme Donuts. Voodoo Doughnout heeft haar eigen merchandise en is een heel trendy merk geworden. Er zijn ook nevenvestigingen te vinden in bijvoorbeeld Austin, Denver, Hollywood.
Kunst in Portland
Heel het centrum van Portland staat vol met kunstvoorwerpen, zowel moderne kunst als klassiek maar ook bronzen beelden.
Drinkwaterfontein
De kunst is geheel geïntegreerd in het straatbeeld, zoals de lantarenpalen en zelfs de drinkwater fonteinen zijn kunst.
In het Pearl District ligt ook Chinatown, niet bijster interessant in Portland, maar hier is ook de Chinese Garden Lan Su die we willen bezoeken. Lan Su Chinese Garden bloeit het hele jaar door en is gebouwd in de authentieke stijl van de Ming Dynastie.
Lan Su Chinese Garden
Overdekte paden, bruggen en paviljoenen vormen samen met het weelderig beplante landschap de omlijsting van een pittoresk meertje in deze stedelijke oase, die door artiesten uit Suzhou (de zusterstad van Portland in China) werd aangelegd. Het is een schitterende tuin, verbazend hoe lang je hier kunt ronddwalen op zo’n relatief kleine oppervlakte.
Lan Su Chinese Garden
Daarna rijden we met de Max naar het centrum om een heel klein parkje te bezoeken, het Mills Ends Park. Als we uitstappen op Pioneer Courthouse Square lopen we echter de verkeerde kant op. We zijn inmiddels al behoorlijk moe, de voeten willen niet zo erg meer. We gaan op zoek naar een bar of iets dergelijks maar zien niets. Als we hulpeloos om ons heen staan te kijken worden we aangesproken door een vriendelijke Amerikaanse, zij verwijst ons naar het Fish-House, een restaurant één blok terug, waar op dit moment Happy Hour is en waar ze lekkere wijn schenken. Het Fish-House zit op de eerste verdieping, dit zouden we zelf nooit gevonden hebben, ze hebben er inderdaad heel lekkere wijn en bier. Hier zit ook de echte Portland Lager Beer en de iets krachtiger IPA op de tap. Het zit er nu vol met mensen die alleen wat komen drinken met of zonder borrelhapje. Aldus weer uitgerust gaan we nu wel op de goede weg naar het Mills Ends Park.
Mills Ends park
Met zijn diameter van 61 centimeter (24 inch), is Mill Ends het kleinste stadspark ter wereld. In de middenberm van de Southwest Naito Parkway, bij Taylor Street, begon het verhaal van dit parkje toen een journalist van het Oregon Journal, Dick Fagan, een beetje moe werd van een lelijk putdeksel dat hij elke dag vanuit zijn kantoorraam zag. Hij besloot om bloemen te planten in de opening en noemde het Mill Ends Park. Om meer interesse te kweken voor dit pietepeuterige groene plekje, schreef Fagan verschillende artikelen voor de krant die een denkbeeldige bewoner van het park, een kabouter genaamd Patrick O’Toole, in de hoofdrol hadden.

Kunst in Portland
We lopen terug naar de Max en laten ons nu naar het Lloyd District brengen daar gaan we eten bij Applebee’s. Normaal is dat even eten en binnen een uur weer buiten, maar dit keer duurt het erg lang voor we ons eten krijgen. Bij Peter zitten er verkeerde groentes bij en is de steak veel te gaar, met verontschuldigingen wordt het bord terug genomen en beginnen ze opnieuw. Cathy heeft de verkeerde steak gekregen maar die is wel op de juiste manier bereidt, dus zij kan gaan eten terwijl Peter hongerig zit toe te kijken.earl district en lopen naar de Voodoo Doughnouts.en.  museumch daar niet voor.. Als Cathy haar bord leeg heeft komt Peters nieuwe steak en kan Peter ook eindelijk eten. Niet wat je noemt gezellig samen uit eten. De manager zelf komt zich verontschuldigen bij ons en verteld dat er een nieuwe kok is en dat het allemaal niet vlekkeloos verloopt in de keuken en als we de rekening krijgen blijkt dat beide steaks van de rekening zijn afgehaald, we hoeven alleen de consumpties te betalen. We willen nog wel een nagerecht dus de rekening wordt weer meegenomen. Als we echter opnieuw de rekening krijgen zijn ook de nagerechten niet in rekening gebracht, zo is het wel heel goedkoop avondje geworden. We nemen de Max weer een paar haltes terug en kunnen dan overstappen op de bus naar Jantzen Beach waar onze camper staat. Twee dagen rondwandelen in Portland is best vermoeiend, voor morgen staat er een dagje Outlet-winkelen op het programma maar dat stellen we maar even uit, we gaan een rustdag in lassen.


Vandaag gereden: 0 mile (0 km)
Camping: Jantzen Beach RV Park – Hayden Island, Portland, OR



2 opmerkingen:

  1. Goede service bij Applebee's, maar natuurlijk jammer dat je "apart" en toch samen moet eten. Zijn er overal zoveel Starbucks? Wat moeten ze dan ongelofelijk veel koffie drinken in de USA.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat klopt, maar Amerikanen maken thuis bijna nooit koffie. Naast Starbucks zijn er nog meer koffieketens, vaak op dezelfde wijze georganiseerd. Veel Starbucks zitten bij de supermarkt in of staan apart met een drive thru waar je langs een loket rijdt besteld en verderop afhaalt. Het Nederlandse drive inn principe van Mac Donalds. Vergeet niet dat Amerika veel winkels met drive thru kent, de banken, de apotheek, fastfoodketens maar ook restaurants. Je bestelt bijvoorbeeld je maaltijd per telefoon of internet, parkeert op de afgesproken tijd voor de deur en medewerker komt met maaltijd en pinautomaat naar je auto toe.

    BeantwoordenVerwijderen